Новини - В медиите

БНТ: Лекарите от 5 ДКЦ в София продължават да работят без заплати
Прочетена: 256 пъти

Заради тежкото финансово състояние на 5 ДКЦ в столицата, персоналът на лечебното заведение вече пети месец не е получавал възнагражденията си, разказва в репортаж Българската национална телевизия (БНТ). До този момент поликлиниката дължи над 60 000 лв. за заплати, но освен тях не е покривала също и задълженията си за ток, вода, парно и консумативи.

"От октомври не сме получавали заплати, как да вярвам на такова ръководство. Имаме голяма надежда в новия управител. Не са ни леки условията, но търпим и понасяме", споделят пред телевизионната камера служителите на центъра.

Отскоро ръководител на ДКЦ-то е д-р Вихрен Заяков, но самият той признава, че се нуждае от време, за да се запознае с проблемите на лечебното заведение.

"На мен ми е възложено да търся рационално решение на проблемите, които има. Какви са те тепърва ще видим. Първо ще се запозная със ситуацията. Едно по едно и ще се види къде са дупките", коментира той.

Според счетоводителя на 5-то ДКЦ, финансовото състояние е тежко, но засега "корабът е над водата". Очакват сериозна помощ от Столична община и Столичен общински съвет.

 

С целия репортаж можете да се запознаете ТУК.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития