Новини - В медиите

БНР: Схема за източване на НЗОК разкри полицията в Плевен
Прочетена: 465 пъти

В Плевен беше разкрита схема за източване на Националната здравна каса. Нанесени са щети на държавата за близо половин милион лева,  съобщава БНР, позовавайки се на информация от МВР.

 

Полицаи са претърсили кабинетите в ДКЦ-1, което общината преди години продаде и вече е частна собственост. Говорителят на МВР Марияна Цветкова поясни, че са иззети амбулаторни листи, печат и лични данни на пациенти, отчети и описи към тях, медицински направления и отчетни книги.

 

Извършени са претърсвания на две служебни лица, от които са иззети лаптопи и таблети. Полицията проверява дейността на ДКЦ-1 в Плевен за времето от първи октомври  2014 година до 30 юни 2015 година:

Злоупотребите са чрез създаване и използване на неистински или преправени документи, като са използвани лични данни на пациенти без тяхно знание, като опция. Предполагаемите щети за бюджета са за около 500 хиляди лева. Процесуално-следствените действия са проведени в хода на досъдебно производство и под ръководството на районен прокурор, обясни Цветкова.

Досъдебното производство продължава.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития