Новини - В медиите

БНР: Няколко отделения в столични болници ще затворят през август за ремонт
Прочетена: 419 пъти

Част от столичните болници ще затворят врати през лятото заради планови ремонти, сочи справка на Министерството на здравеопазването и Районната здравна инспекция, направена за БНР – Програма "Хоризонт".

 

Две отделения на университетската болница "Царица Йоана" няма да работят през лятото заради ремонт. До 25 септември затварят Интензивните отделения за лечение на съня, а до 1 септември ще се ремонтира и Клиниката по очни болести на ИСУЛ. От днес до 1 септември затваря врати и Клиниката по пластична хирургия в Александровска болница. 

 

Справката на Регионалната здравна инспекция сочи, че Отделението по очни болести и на Първа градска болсница няма да приема пациенти от 13 август до 21 август. Заради отпуски на персонала до 10 септември се закриват 30 легла в три отделения на Кардиологичната болница "Света Екатерина" - по кардиохирургия, кардиология и по съдова хирургия. До 7 август ремонт ще се извършва и в Отделението по спортна травматология и в ортопедия, и в Операционния блок на болница "Професор Шойлев". До 1 август е спряно изследването за епилептици във Втора градска болница.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития