Новини - В медиите

БНР: Над 2 млн. лв. е достигнала набраната сума от кампанията "Българската Коледа"
Прочетена: 275 пъти

Над 2 000 000 лева е достигнала набраната сума от кампанията след края на благотворителния концерт „Българската Коледа, каза съветникът на президента Дарина Владова, предава БНР – Програма „Хоризонт“.

Към момента близо 700 000 са изпратените дарителски SMS-a на № 1117 - от началото на 14-то издание на "Българската Коледа", което беше обявено от президента на 30 ноември т.г. От тогава досега в дарителската сметка на инициативата са постъпили повече от 1 400 000 лева. В духа на най-добрите български традиции българите отново отвориха сърцата си, за да дарят вяра и надежда на нуждаещите се от подкрепа, каза Владова.

Благотворителният спектакъл на инициативата "Българската Коледа" се проведе снощи за 14-ти път в деня на Рождество Христово.  Събраните средства ще бъдат в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания за модерна високотехнологична апаратура за прецизна диагностика, съвременно лечение и рехабилитация.

Аз мисля, че доверието в кампанията е голямо - то е и към президента, и към всички, които участват в реализирането на тази инициатива. През годините на своето съществуване "Българската Коледа" помогна на 3 409 деца да се преборят с болестта, дари на 229 лечебни заведения в цялата страна съвременна апаратура за лечение и рехабилитация. Вече 14-та година "Българската Коледа" създава усещането за една всеобща грижа за здравето на българските деца, каза още Владова.

На благотворителния спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха президентът Росен Плевнелиев и патриарх Неофит. 

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития