Новини - В медиите

БНР: Българска лекарка от Виена започва кампания за купуването на уникален медицински робот
Прочетена: 312 пъти
Снимка: Интернет

Известната българска офтамоложка д-р Анелия Хохвартер, авторитетен лекар-офтамолог във Виена, ще представи първия си роман “Пътуване“ в Пловдив,  в галерия „Филипополис“.  Така тя  поставя начало  и на мащабна благотворителна кампания за закупуването на първия в България робот – ЛОКОМАТ, съобщава БНР. Началото на събитието е в 19 часа. Лекарката  ще дари за каузата всички постъпления от продажбата на книгата. 

 

ЛОКОМАТ се използва при лечение и рехабилитация при пациенти с цялостна или частична загуба на двигателни функции, хора болни от множествена склероза, детска церебрална парализа, пациенти, прекарали инсулт или претърпели мозъчна травма, както и с болестта на Паркинсон, с цел да им помогне да проходят отново.

 

В България такъв вид рехабилитация не съществува, а нуждаещите се са десетки.  За да се осигури рехабилитация на деца в чужбина се организират многобройни дарителски кампании.

"Пациентите от България поемат дълъг път към чужбина и то в инвалидни колички, плащат само част от терапията в чужди клиники по света и мечтаят да имат възможност за лечение и у нас!" разказва д-р Хохватер.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития