Новини - България

БЛС стартира продължаващо медицинско обучение онлайн
Прочетена: 520 пъти

Продължаващото медицинско обучение на лекарите в страната скоро ще може да се осъществява по електронен път, обяви Българският лекарски съюз (БЛС) по време на своята Втора научно-практическа конференция. Новата форма на обучение ще се осъществява чрез специален модул в социалната здравна платформа CredoWeb, разработен изцяло в съответствие с изискванията на съсловната организация.

 

Предвижда се обучителните материали да бъдат в различни форми - тестове, снимки, видео и презентации. Автори могат да бъдат  хабилитирани лица, съгласно Закона за висшето образование и Закона за развитие на академичния състав. Нехабилитирани лица също могат да участват със свои материали за модула, но само при условие, че са одобрени от председателя на борда по съответната специалност.


Всеки обучителен материал ще завършва с попълване на тест. След него обучаващият се лекар ще има възможност сам да види резултатите си, а при успешно издържан тест - дори да си разпечата удостоверението за завършено електронно продължаващо медицинско обучение по образец на БЛС.

 

Всеки материал ще носи по 1 кредитна точка. От електронно обучение лекарите могат да съберат максимум 60 точки в рамките на 3 години.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития