Новини - България

БЛС ще раздаде стипендии на 54 специализанти през 2017-а
Прочетена: 418 пъти

Общо 54 млади лекари и редовни докторанти ще получават по 400 лв. месечно през цялата 2017 г. докато специализират. Средствата са осигурени от здравни институции и дарители в рамките на конкурса по програмата за финансово подпомагане на младите медици, която Българският лекарски съюз (БЛС) организира за пета поредна година.

 

От съсловната организация не уточняват колко души са кандидатствали за стипендиите, но имената на всички класирани вече са публикувани на сайта на БЛС. Общо 35 от участвалите в конкурса са го спечелили с висок успех от обучението си по медицина, а други 19 ще бъдат подпомогнати по волята на дарителите. 

 

Право на участие в проекта имаха специализанти или редовни докторанти на възраст до 35 г. с общ успех над 4,50 от семестриално завършено образование по медицина или от положени държавни изпити. Допълнително се изискваше конкретен брой публикации, участия на конгреси и препоръки от най-малко три хабилитирани лица в областта, в която се кандидатства.

 

Лекарският съюз се надяваше да подпомогне специализациите на поне 100-ина души до края на следващата година, но успя да събере средства само за 54. През 2016-а стипендии получиха 61 души, а през 2015-а общо 52-ма.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития