Новини - В медиите

Bloomberg: "Хювефарма" започва строеж на завод за €150 млн. в Пещера
Прочетена: 355 пъти

Българският производител на ветеринарни медикаменти и хранителни добавки “Хювефарма” започва тази година строителството на завод за €150 млн. в Пещера. Това каза изпълнителният директор на фирмата Кирил Домусчиев в интервю за телевизия Bloomberg.

 

Строежът ще започне през тази година, а производството - през следващата. Заводът ще увеличи производството на хранителни добавки и ветеринарни медикаменти на фирмата с с 50%. 

„Заводът ще помогне на компанията да посрещне растящото търсене на световните пазари, каза Домусчиев в интервюто и добави, че планира да пусне нови продукти в следващите няколко години. Компанията ще финансира начинанието със собствени средства и банков заем. 

„Хювефарма“ е български производител на продукти за ветеринарната и хуманната медицина и хранителни добавки. Компанията разширява производството в Япония след като купи японската Nai Inc.

 

Домусчиев контролира и българския търговски флот, БМФ, който планира през 2017 да купи няколко кораби - нови и втора ръка за 120 млн. долара.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития