Новини - България

Благотворителен търг събра над 22 хил. лв. за гръдни импланти на жени, преборили рака
Прочетена: 497 пъти

Четвъртото издание на пролетния благотворителен бал на Фондация "Св. Иван Ралски" събра малко над 22 хил. лв. за своите каузи. Гостите на събитието участваха в търг с благородна цел - набиране на средства, с които да бъдат осигурени безплатни силиконови импланти за жени, нуждаещи се от реконструктивни интервенции, след като успешно са преборили с рака.

 

На благотворителния търг бяха разиграни дарителски предмети от приятели на Фондацията, сред които най-високо бяха оценени иконите на твореца Красимир Савов. Те са изографисани върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир. Две от иконите бяха продадени за общо 6700 лева. В наддаването обаче най-голяма сума - 3 500 лв., беше предложена за икона на светите Вяра, Надежда, Любов и майка им София.

 

Една от основните дейности на Фондация "Св. Иван Рилски" е работата с жени с рак на млечната жлеза. Фондацията дава възможност за безплатна психологическа подкрепа за пациентки с тази диагноза. Всяка година се подпомогат и жени, които се нуждаят от гръдни импланти за извършването на реконструктивни интервенции след успешното лечение на карцинома им. Благодарение на приятелите на Фондацията, десетки жени получиха възможност и за безплатна магнитнорезонансна диагностика на млечната жлеза.

 

Друга дейност, която Фондацията активно подпомага,  е създаденият от нея мобилен дентален кабинет, който осигурява безплатна зъболекарска грижа за хората от малките населени места около Плевен. Фондацията дарява и зъбни протези за нуждаещите се възрастни хора, като броят им от 2012 г. до днес вече достига 880 души.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития