Новини - България

Билбордове с текст DMS PIROGOV на 17 777 заляха София
Прочетена: 427 пъти

Билбордове с текст DMS PIROGOV на 17 777 в центъра на София привлякоха интереса на столичани. Единният дарителски номер е разкрит в рамките на кампания „SOS – болница Пирогов“, организирана от Фондация "Бялата лястовица". Целта е да се съберат 200 000 лв. за ремонт на Втора детска хирургия на лечебното заведение.


На интернет страницата на дарителския номер организаторите споделят:


„Състоянието на втора детска хирургия е трагично, цялостен ремонт не е правен от 1980 г. Помещението е оставено на произвола на съдбата цели 36 години. От страна на държавата има два отказа за такъв ремонт. Правени са частични смени на осветлението. Стаите в болницата са в много нехигиенично състояние. Децата, които са настанени след операции, лежат на стари легла с пружини. Майките спят на платмасови столове, дограмата е стара, прозорците- напукани, счупени и лепени.
Стените в отделението и стаите не отговарят на изискванията за детско отделение, а вместо актибактериално покритие е сложен фаянс. Коридорите също са в окаяно състояние. Вратите на отделението са изрисувани, за да се скрие реалното им състояние. В стаите няма шкафчета, нито гардеробчета. Липсват задължителните кислородни бутилки, както и нощно осветление. Анасьорите са стари, често пъти развалени и с ежедневни ремонти, което притеснява работата на персонала. Те не отговарят на изискванията за детско отделение и трябва да се сменят спешно. Мазилката по таваните е надута и всеки момент може да падне, осветление има само на места“.


На сайта на единния дарителски номер 17 777 се съобщава, че кампанията е стартирала на 26 май 2016 г. В същото време отчетите за събраните до момента суми са от началото на 2015 г. насам.

 

Събраните до момента суми са:

  • Събрани през еPay: 40 лв.
  • Събрани през ОББ: 69 лв.
  • Изпратени SMS от началото на 2015: 720 броя
  • Абонаменти от 2 лв. от началото на 2015: 2 броя
  • Абонаменти от 5 лв. от началото на 2015: 0 броя
Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития