Новини - България

Безплатни прегледи за деца с онкохематологични заболявания
Прочетена: 1164 пъти

Водещият специалист по детска хематология и онкология проф. Атила Таниели от турската Група болници "Мемориал" ще гостува в България на 15 и 16 юли и ще консултира безплатно деца с онкологични заболявания и левкемии, съобщиха от Здравно-информационния център "Медикъл Караджъ".

 

Планираните безплатни прегледи ще се извършват в София на 15 и 16 юли, като е необходимо родителите на децата да носят със себе си цялата налична медицинска документация на децата си. Нужно е и предварително записване на телефони 0895 770 869 или 0879 977 401.

 

Проф. Таниели е лекарят, извършил първата автоложна трансплантация на костен мозък в Турция през 1992 година. Той е и специалистът, извършил първата трансплантация с клетки от пъпна връв в южната ни съседка през 1996-а. Член е на редица професионални сдружения и общности в страната си и в чужбина, сред които и Европейската асоциация по костно-мозъчна трансплантация (EBMT). От 2012 г. е един от инспекторите в акредитационната комисия на EBMT и ISCT (Международното общество за клетъчни терапии), а от май тази година е част от екипа на болница "Мемориал Шишли".

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития