Новини - България

Безплатни прегледи в цялата страна за първия учебен ден
Прочетена: 375 пъти

Безплатни прегледи за възрастни, деца и ученици ще се провеждат в цялата страна в седмицата от 12 до 16 септември, когато по традиция всички учебни заведения откриват учебната година, а столичани честват "Деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София" като празник на града.

 

По повод празниците ДКЦ "Софиямед" организира комплексни прегледи за деца и ученици при специалистите по УНГ, нервни и очни болести. Безплатните посещения са продължение на социалната кампания на университетската болница "Софиямед" под надслов "Бъдете здрави", чиято цел е да информира обществеността за ползите от профилактиката и ранната диагностика на социално-значимите заболявания.

 

Прегледите при офталмолог в ДКЦ "Софиямед" ще се извършат на 12-ти септември от 14:00 до 16:00 ч., тези при УНГ на 16-ти септември от 9:00 до 12:30 ч., а за нервни болести на 17-ти септември от 11:00 до 14:00 часа. Направления не са нужни, но е необходимо предварително записване на телефон 0700 31 051.

 

За "Деня на София" на 17 септември МБАЛ "Св. София" отваря вратите си за безплатни прегледи в осем области. На разположение на пациентите ще бъдат специалистите на болницата по Акушерство и гинекология, Ортопедия, Вътрешни болести, Очни болести, УНГ, Неврология, Физиотерапия и рехабилитация. Записвания се събират на телефоните на регистратурата на болницата - 02/8184 600 и 02/8184 608.

 

"Седмица на отворените врати" организира и УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, за да извърши скрининг на риска от туберкулоза. Консултациите ще се извършват всеки ден през следващата седмица от 8:00 до 13:00 ч. в Отделението по фтизиатрия, а на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания.

 

Скринингът е част от Националната кампания за превенция и контрол на туберкулозата в България и от Програмата, финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. За допълнителна информация, заинтересованите от скрининга могат да позвънят на телефон 032/602 770.

 

Безплатни прегледи по същата програма ще има и в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" в Смолян. Безплатните профилактични прегледи и изследвания ще ce извършват от д-p Юлияна Лазарова от 08:00 до 15:30 ч. в кабинета за контрол на туберкулозата на шестия етаж над Инфекциозно отделение. На всеки, който реши да провери своето състояние, ще бъде извършен преглед и ще се назначи проба манту, а при необходимост и допълнителни изследвания – рентгенова снимка и изследване на материал за туберкулозни бактерии.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития