Новини - България

Безплатни прегледи в първа САГБАЛ „Св. София“ по повод деня на здравето
Прочетена: 437 пъти

Първа САГБАЛ „Св. София“ ще отбележи Световния ден на здравето – 7 април, с различни безплатни прегледи през цялата следваща седмица (11-15 април) – гинекологични, мамологични и репродуктивни, съобщиха от лечебното заведение.

 

В кабинет 120 на Диагностично консултативния блок от 8 до 12 часа ще се извършват гинекологични прегледи и ехография. Акцентът ще бъде поставен върху заболяването ендометриоза. При него тъкан от вътрешната обвивка на матката се установява извън нея, обикновено в други органи в областта на таза. Това може да доведе до проблеми като болки и безплодие.  Ендометриозата се среща най-често при жени в репродуктивна възраст.

 

Прегледите при лекар мамолог ще се извършват от 8 до 12 часа в Мамологичния център. Акцентът при тях ще бъде върху проблеми с млечната жлеза.

 

В кабинет 100 на Ин витро центъра на болницата от 10 до 12 часа ще се извършват безплатни прегледи и консултации на жени и/или двойки с репродуктивни проблеми.

 

През трите кабинета на ден ще могат да преминават по 5 души. Прегледите ще се извършват след предварително записан час на тел. 02 / 44 70 211. Записванията ще се осъществяват само от 14 до 16 часа.

 

При желание от страна на пациентките за допълнителни изследвания, те ще се заплащат по цени на болницата.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития