Новини - България

Безплатни очни прегледи за Деня на здравето в Стара Загора
Прочетена: 295 пъти

Безплатен скрининг с профилактични очни прегледи за дегенерация на макулата организира Болница "Тракия" в Стара Загора по повод Световния ден на здравето - 7 април.

 

Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация.

 

Дегенерацията на макулата се среща обикновено след 60-годишна възраст, но тъй като през последните години се "подмладява", от безплатните прегледи могат да се възползват всички хора над 45 години, уточняват от Болница "Тракия". Подходящи са и пациентите, които се оплакват от намалено зрение, замъгляване на зрителното поле централно, вълнообразно изкривяване на редовете при работа наблизо и/или разместване на буквите, понякога промяна в цветоусещането и илюзията, че предметите са по-малки по размер.

 

Прегледите ще се проведат на 7 април в кабинет номер 1 на МЦ "Трета поликлиника" от 8.30 до 13.30 часа след предварително записване. Телефонът за записване е 0895 582 913.


Прегледът включва изследване на зрението и по преценка оптична кохерентна томография (ОСТ) на макулата и нативна снимка на очното дъно. За уточняване на състоянието на очите може да се наложи поставяне на очни капки за разширяване на зениците.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития