Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
9 декември
Петък
БЧК и Хиполенд даряват на НКБ апаратура за лечение на деца
НКБ
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 09.12.2016г., петък, от 11.00 часа националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, съвместно с Българския Червен кръст, ще дари на Клиниката по детска кардиология на Националната кардиологична болница в София /ул. „Коньовица“ 65/, трансезофагеален трансдюсър за ехокардиографския апарат, с който се работи в Отделението по реанимация, в Отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации и в Катетеризационната лаборатория.

 

Медицинската апаратура е на стойност 31 464 лв. и ще послужи за прецизна пред- и следоперативна диагностика на сърдечноболни деца. Клиниката по детска кардиология и Отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации са единствените структури в страната, в които се осъществява цялостна диагностика, оперативно и интервенционално лечение на деца с вродени и придобити сърдечни заболявания.

 

Дарението ще бъде връчено на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Марио Станкев и на началника на отделението по детска кардиология доц. д-р Анна Кънева от Мариан Колев – изпълнителен директор на Хиполенд АД, и от Христо Григоров – председател на БЧК в новооткрития Диагностично-консултативен блок за сърдечноболни деца към клиниката. Освен медицинската апаратура, компанията ще дари и играчки за залата за почивка и игра на малките пациенти на клиниката.