Новини - България

„Българската Коледа“ помага на децата с тежки хронични заболявания
Прочетена: 280 пъти

„В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания“ е темата на новото издание на „Българската Коледа“ кампания 2016/2017 година.

Президентът Росен Плевнелиев обяви вчера официално стартът на четиринадесетото издание на благотворителната инициатива, която се провежда под негов патронаж. Държавният глава заяви, че за пети път през своята история „Българската Коледа“ поставя акцент върху конкретна тема с идеята да фокусира общественото внимание към актуален проблем в сферата на детското здравеопазване и да насочи своите усилия в намиране на устойчиви решения за него.

„Новото издание на „Българската Коледа“ си поставя амбициозната цел да помогне на децата с тежки хронични заболявания чрез осигуряване на модерна, високотехнологична апаратура за прецизна диагностика и съвременно лечение и рехабилитация в университетските и областни лечебни заведения. Тази апаратура ще даде възможност за осъществяването на навременна и прецизна диагностика, и оптимално лечение при тези заболявания“, посочи президентът Плевнелиев.

Той подчерта, че тежките хронични заболявания при децата протичат за дълъг период от време, а често и през целия живот. Различни по степен на тежест хронични заболявания засягат все повече деца. На страдащите от тежки хронични заболявания деца „Българската Коледа“ ще помогне за осъществяване на диагностика, включително генетични изследвания, медикаментозно лечение, медицински изделия и помощни средства, рехабилитация, логопедична и психологична терапия.

„Дарителството ни прави по-добри и ни кара да се чувстваме пълноценни личности, защото какво друго, ако не доброто дело, осмисля човешкия живот и какво друго, ако не подадената ръка и спасеното дете, ни прави хора“, заяви държавният глава и посочи, че помощта за най-уязвимите дава вяра, оптимизъм и надежда, подрежда  ценностите ни и събира заедно стотици хиляди българи. 

Припомняме, че възможните начини за подкрепа на каузата са:

  • Изпращане на SMS на кратък номер 1117 за М-Тел, Vivacom и Telenor. С всеки SMS се дарява 1 лев. За абонати по договор стойността на един SMS е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС.
  • Обаждане на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и Mtel. Стойността на всяко обаждане е 1 лв.
  • Дарение чрез банков превод на: Получател: БНТ, за „Българската Коледа“; IBAN: BG13UBBS80023300186210; BIC код: UBBSBGSF; Банка: Обединена българска банка.
  • Дарение по интернет чрез ePay.bg. Необходима е да регистрирана в ePay.bg банкова карта или микросметка. За дарение чрез микросметка не се начисляват такси. При дарение чрез дебитна или кредитна карта се удържа автоматично такса за транзакцията според тарифата на банката - издател на картата. Можете да се използва и международна кредитна карта.
Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития