Новини - България

Българка поема здравната политика на Sanofi в Централна и Югоизточна Европа
Прочетена: 1241 пъти

Д-р Петя Стратиева е новият мениджър „Здравна политика и връзки с институциите“ за Централна и Югоизточна Европа на фармацевтичната компания Sanofi, съобщават от компанията. На стратегическо ниво д-р Стратиева ще задава политиката и ще координира връзките с институциите, като защитава интересите на всички бизнес подразделения на Sanofi в девет държави, в които оперира - България, Сърбия, Словения, Хърватска, Македония, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и Албания.

 

Николета Григорова пък е новият мениджър „Връзки с институциите, законодателство и ценова политика“ на Sanofi за България. До сега тя оглавяваше отдел „Пациентски програми и връзки с институциите“ в компанията и отговаряше за достъпа на българските пациенти до иновативни терапии и за тяхната реимбурсация.

Коя е д-р Петя Стратиева?

Д-р Стратиева се присъединява към екипа на Sanofi през 1998 г., като последните 18 години оглавява бизнес направлението за ваксини Pasteur, a по-късно Sanofi Pasteur. През всички тези години тя активно участва в разработването на Националната имунизационна програма, като подпомага въвеждането на нови ваксини в България. Завършила е медицина в Медицинския университет в София, където впоследствие специализира имунология. Получава степен Доктор на науките по молекулярна биология от Руската академия на науките в Москва. Д-р Стратиева е член на Националния координационен комитет на ваксинопроизводителите към Vaccines Europe.

Коя е Николета Григорова?

Николета Григорова има над 10 години опит във фармацевтичната индустрията, който стартира през 2005 г. в американската фармацевтична компания Genzyme, по-късно част от Sanofi. Преди да стане част от екипа на Sanofi Genzyme, е била президент на Асоциацията на българите, боледуващи от астма и член на борда на Европейската асоциация за астма и алергии. Николета Григорова има магистратура в „Технически университет“, София, както и международна магистърска степен по икономика от съвместна програма на „Еразмус университет“, Маастрихт, Холандия и СУ „Св. Климент Охридски“.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития