Любопитно -

Българче се роди на борда на Lufthansa
Прочетена: 345 пъти

На 26 юли полетът на Lufthansa LH543 от Богота до Франкфурт определено беше различен както за пътниците, така и за екипажа, съобщиха от авиокомпанията. По време на полет от Богота до Франкфурт 38-годишната българка Десислава К. е родила здраво момченце.

 

Майката и бебето са добре, се уточнява в съобщението. Малкият Николай е проплакал в 12:37 часа (10:37 UTC) на 26 юли на близо 12 000 метра височина над Атлантическия океан при 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина. 

 

Самолет Airbus A340-300 с регистрация D-AIFC излита от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 местно време с общо 191 пътници и 13 членове на екипажа. По време на полета Десислава К. изпитва симптоми на преждевременно раждане. Екипажът премества някои пътници в предните редици, а задната част на самолета се превръща във временна родилна зала, която затваря с преграда. Раждането протича без усложнения и съдействие за него е оказано от кабинния екипаж и трима лекари, които са били на борда като пътници.

 

За да предостави на майката и нейното новородено дете възможно най-бърза последваща медицинска грижа, капитанът на полета решава да направи междинно кацане в Манчестър. В 13:09 часа местно време самолетът каца вече със 192 пътници на борда. След като медицинските екипите поемат майката и бебето, необикновеният полет продължава по направление към Франкфурт и каца в 17:28 часа местно време.

 

"Досега не съм имал такъв случай в 37-годишната си практика. Целият екипаж свърши една изключителна работа, при това работа в екип, допринасяйки за раждането на детето", споделя Курт Майер, капитан на полет LH543. "След кацането отидох незабавно при майката и нейното бебе, за да ги поздравя. След раждането на моя син, това беше най-вълнуващият момент в живота ми", казва Майер.

 

Ражданията на борда са голяма рядкост. От 1965 г. това е единадесетото раждане по време на полет на Lufthansa. Авиокомпанията препоръчва бременни жени да обсъждат предстоящите полети със своите наблюдаващи лекари. Бременни с неусложнена бременност могат да летят с Lufthansa до края на 36-та седмица, но от 28-та седмица се препоръчва да носят текущ сертификат от техния лекуващ гинеколог. 

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития