Новини - България

Avon дари 60 хил. лв. на Фондация „Една от 8“ в помощ на жените с рак на гърдата
Прочетена: 137 пъти
Снимка: Фондация "Една от 8"

Козметичната компания Avon дари 60 хил. лв. на Фондация „Една от 8“ за реализиране на съвместната им програма „Бъди до мен“ за втора поредна година. Целта на програмата е да подпомага жени с рак на гърдата с информационна, психологическа и юридическа подкрепа по време на тяхното лечение и след това.

 

По програмата „Бъди до мен“ фондацията е закупила и раздала над 260 специализирани сутиена за след мастектомия на жени в цялата страна. Организирани са общо 1 450 безплатни профилактични прегледа за рак на гърдата в София, Варна, Бургас и Русе. Проведени са 2 групи за взаимопомощ в Клуба на Една от 8. Заснети са онлайн консултации с психоложката на „Една от 8“ Антонина Топалова. Жените, които посещават Клуба на фондацията, получават възможност да участват в Арт-терапии всеки месец.

„За Фондация „Една от 8“ подкрепата, която получава от Avon и кампанията „От любов към живота“, е много ценна! (...) Екипът на Фондация „Една от 8“ ще продължава да дава всичко от себе си, за да могат жените с рак на гърдата в България да получават подкрепа в най-трудните за тях моменти по време на лечението им!“, споделят от организацията на официалната интернет страница на клуба.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития