Любопитно -

Аспирин преди секс увеличава възможността за зачеване на момче
Прочетена: 517 пъти

Жените, които приемат аспирин преди секс, са с по-големи шансове да заченат момче. Това сочат анализите на американски изследователи, съобщава Daily Mail.

 

Проучването е на Националния институт по детско здраве и човешко развитие на САЩ „Юнис Кенеди Шрайвър“. В него са обхванати 1228 жени, преживели в миналото спонтанни аборти. До момента на забременяването част от тях приемали преди секс аспирин в ниски дози, а друга част от жените – плацебо хапче (фолиева киселина).  

 

Анализът на резултатите показва, че 31% от жените на аспирин са заченали момче. При дамите, приемали плацебо хапчето, с момченца са забременели 23%.

 

При предишни проучвания е установено, че повечето жени правят аборт заради възникване на инфекции в утробата. Имунната им система в тези случаи гледа на плода като на чуждо тяло и го атакува. Тези възпаления намаляват шансовете да се зачене момче, тъй като мъжките ембриони са по-уязвими.


При настоящото изследване е установено, че жените, приемащи аспирин, се констатират по-малък брой възпаления, което увеличава шансовете да се зачене момче.При дамите на аспирин били констатирани и много по-малък брой възпаления. Лекарството намалява шансовете мъжкият ембрион да бъде отхвърлен.

„Изглежда, че приемът на аспирин преди зачеване намалява възможността мъжкият ембрион да бъде отхвърлен“, коментира презиентът на CARE Fertility clinics Саймън Фишел.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития