Новини - България

Асоциацията на спешните медици: ЦСМП дирижира транспорта на болните
Прочетена: 569 пъти

За пореден път виновни ще са редовите спешни медици, коментира Националната асоциация по спешна медицинска помощ (НАСМП) във връзка с разследването на Нова ТВ за търговия с пациенти.

 

В свое разследване, излъчено тази неделя (19 юни), журналистът Генка Шикерова показа как линейките карат пострадалите в определени болници срещу заплащане, а днес заместник-директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София д-р Светла Богданова обяви, че подобна практика не се толерира, а виновните се наказват с предупреждение за уволнение.

"Ръководството на ЦСМП София не толерира, но всъщност дирижират кои болни къде да се хоспитализират. Но за пред медиите и МЗ виновни ще са редовите спешни медици", възмущава се асоциацията на своята официална фейсбук страница.

Според организацията позицията на д-р Богданова е изключително слаба, защото всъщност не обяснява защо неосигурените или полиморбидни пациенти се карат в едни болници, а останалите заминават за други.

"Колеги от ЦСМП София, осъзнайте се. Днес зам. директорът на ЦСМП София ви хвърли на акулите, а директора на ЦСМП се скри за пореден път в отпуска", коментира асоциацията.

По думите на самата д-р Богданова, един от служителите, който си е позволил да не откара пациент в най-близкото лечебно заведение, е бил наказан с предизвестие за уволнение. От началото на годината с подобни наказания са други 9 души.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития