Новини - Свят

Арестуваха фармацевтичен бос в Русия
Прочетена: 290 пъти
Снимка: Pixabay

Следствената служба на Руската федерация задържа основателя и генералния директор на фармацевтичната компания „НТ-Фарма“ - Рустам Атаулаханов и Евгений Султанов, както и кмета на град Переславъл Залески – Денис Кошурников, пише вестник „Новая газета“, цитиран от „Фокус“. Ръководителите на компанията са заподозрени в незаконно присвояване на средства, а кметът в злоупотреба с власт.

 

По-рано в офиса на държавната компания „Роснано“, в администрацията на град Переславъл Залески и дома на кмета Кошурников са проведи обиски. Според следствието, от 2010 г. „Роснано“ е инвестирала над един милиард рубли в строителството на фармацевтичен завод в район Переславски, Ярославска област. Атаулаханов и Султанов „с цел създаване на прозрачност“ изкупили от компания на кмета Кошурников парцел на територията на национален парк „Плещеево езеро“. Строителството на каквото и да било на това място е забранено без писменото съгласие на Министерство на природните ресурси и околната среда. Въпреки това кметът на Переславъл Залески е издал разрешение за строеж.

 

Строителството на въпросния завод засега не е завършено, макар първоначално плановете да са били производството на ваксини и терапевтични биопрепарати в него да започне още през 2012 г.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития