Медицина на бъдещето - Биотехнологии

Анелия Кузева: Програмата Amgen Scholars е прозорец към най-новите методи за научна работа
Прочетена: 536 пъти

От 1 ноември 2017 г. до 1 февруари 2018 г. бъдещите специалисти по медицина, фармация и природни науки отново могат да кандидатстват по Програма "Стипендианти на Амджен“ (The Amgen Scholars Programme). Така българските студенти имат възможност да участва в лятната студентска програма за научни изследвания по естествени науки и биотехнологии на Фондация „Амджен” за четвърта поредна година.

 

През 2015 г. четирима български студенти спечелиха стипендии в изследователската програма на "Амджен", а миналата година – един.

 

Какви са личните впечатления на стипендиантите от програмата и опита, който са натрупали, ще научите в поредица от видеа с тях, които Redmedia ще публикува до края на годината.

 

Първото видео е с Анелия Кузева. Тя получи възможността да бъде стипендиант на „Амджен“ през 2015 г., като студент в Медицински университет - София, IV курс - специалност "Медицина".

 

„Със сигурност бих препоръчала програмата Amgen Scholars на други студенти, защото тя е прозорец към най-новите методи за изследване, за най-новите методи за научна работа – един прозорец към това ние да бъдем самостоятелни и да знаем с какво се занимава световната наука и да допринесем, макар и малко, и ние да дадем частица от нас за нея“, коментира Анелия Кузева.

 

Вижте какво още каза тя ТУК.


 

Програмата "Стипендианти на Амджен“ дава възможност на избрани студенти да получат стипендия и да придобият опит чрез практическа научноизследователска работа в някои от водещите образователни институции в Европа. Понастоящем европейските университети, които са домакини на лятната програма за научни изследвания, са: University of Cambridge, Великобритания; Karolinska Institutet, Швеция; Ludwig-Maximilians-Universität München, Германия; ETH Zurih, Швейцария и Institut Pasteur, Франция.

 

Академични области за научни изследвания, в които избраните студенти от цял свят ще могат да придобият практически опит, са: Биохимия; Биоинженерство;  Биоинформатика; Биопсихология; Биотехнологии; Химическо и биомолекулярно инженерство; Химия; Имунология; Медицинска фармакология; Микробиология; Молекулярна, клетъчна и развойна биология; Молекулярна генетика; Молекулярна медицина; Молекулярна фармакология; Невробиология; Невронауки; Патология; Психология; Физиология; Статистика; Токсикология.

 

Като стипендианти на „Амджен“ студентите имат възможност:

 

  • Да участват във важни изследователски проекти, да придобият опит и практически знания чрез лабораторна дейност и да дадат своя принос за развитието на науката;
  • Да получават напътствия от университетски преподаватели, в това число някои от най-изтъкнатите учени в Европа;
  • Да участват в научни форуми, срещи и други събития.

 

Един от ключовите компоненти от лятната програма е симпозиум, на който студентите се срещат с водещи учени от индустрията и академичната общност. Европейският симпозиум се провежда в Обединеното Кралство и осигурява възможност на студентите да обсъдят изследванията си и да се свържат с други стипендианти на Амджен в Европа.

 

Кандидатстващите за програмата „Стипендианти на Амджен – Европа” трябва да са студенти, които учат в колежи или университети в Европа и студенти, които не са завършили своята бакалавърска или първа образователна степен (или нейния еквивалент) преди участието си в тази програма. Освен това е необходимо да имат отлично академично представяне и интерес за обучение в докторска степен.

 

Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на програмата - www.amgenscholars.eu.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития