Новини - България

Аmerican Hospital и KOÇ University Hospital откриха офис в София
Прочетена: 1437 пъти

Офис на две от най-големите турски болници - Аmerican Hospital и KOÇ University Hospital, бе официално открит днес в София. Университетската болница е единственият официален представител извън САЩ на американския онкологичен център MD ANDERSON в Хюстън (Тексас, САЩ).

 

KOÇ University Hospital (Университетска болница КОЧ) разполага с първия в Европа и Близкия Изток радиохирургичен апарат ICON за големи мозъчни тумори, с което осигурява най-иновативно и съвременно лечение  на пациентите си. Лечението на мозъчни тумори с последното поколение гама нож ICON не изисква хирургическа намеса, като уникалното при него е, че апаратът е подходящ и за пациенти с тумори над 3,5 см.

 

Гама ножът е процес, чрез който се насочват множество нискоенергийни радиоактивни лъчи към зоната на заболяването във вътрешността на черепа, без да увреждат здравата мозъчна тъкан. Използван за първи път през 1968 г., днес гама ножът се използва в около 330 центъра в цял свят. Според статистически данни от 2017 г., повече от един милион пациенти с различни мозъчни заболявания са лекувани с гама нож.

 

Гама ножът ICON, с който KOÇ University Hospital разполага, е най-новият и най-модерен модел към момента. Апаратът за томография е интегриран в апарата на гама ножа и в случай на необходимост може да се прилага лечение без метални рамки. За стабилизирането на главата на пациента се използва маска вместо метална рамка. Освен това с него могат да бъдат лекувани и някои тумори, които се намират в критични или в големите области, като рискът от странични ефекти от радиацията е минимален.

 

Процедурата елиминира необходимостта от анестезия и реанимация и отнема само няколко часа. Предимствата на лечението с гама нож са свързани още с липса на необходимост от подстригване на косата и бързо връщане на пациента към работен режим. Още на следващия ден от лечението пациентите могат да се върнат към нормалното си ежедневие.

 

Освен за доброкачествени и злокачествени мозъчни тумори, гама ножът ICON се прилага също при лечение на артерио-венозни малформации, двигателни нарушения и тремор при болни от Паркинсон.

„Българските пациенти от всички възрасти ще могат да се възползват от пълния спектър медицински услуги, които предлагаме. Искам да подчертая нещо много важно – ние не предлагаме надежда. Придържаме се строго към принципите на доказателствената медицина и ги прилагаме винаги, след комплексна оценка на състоянието на конкретния пациент“, каза проф. д-р Сергин Акпек, зам.-директор по медицинските дейности на American Hospital.

Той обясни, че пациентите и техните близки не трябва да се притесняват за грижите по времето на престоя в лечебните заведения, защото те имат на разположение професионална психологическа подкрепа от трима психолози, които са равнопоставена част от екипа и работят от първия момент, в който болния постъпи в лечебното заведение. Всички съпътстващи дейности около пътуването, настаняването и дори мобилната комуникация, също са организирани по начин, който максимално да улесни болния и семейството му.

 

В офиса на АMERICAN HOSPITAL и KOÇ UNIVERSITY HOSPITAL в гр. София (адрес: бул. "Христо Ботев" 26, тел.: +359 888 912 702) българските граждани ще могат да получат пълна информация за всички възможности за лечение в двете лечебни заведения.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития