Любопитно -

6 съвета как да запазите кожата си мека и нежна през зимата
Прочетена: 299 пъти
Източник: fustany.com

Зимният сезон не се отразява добре на кожата. Студеното време и ниската влажност пресушават въздуха и ежедневно отнемат влагата от кожата.  Без незабавни грижи, сухата кожа може да доведе до напукване и кървене на ръцете, а суровият зимен вятър прави проблема още по-сериозен, пише Drfranklipman.com.

 

Допълнителната хидратация помага, но трябва да направим повече, за да поддържаме кожата си млада и гладка. Предлагаме ви да разгледате следващите съвети, за да намалите напукването, зачервяването и сърбежа:


1. Използвайте хладка вода

 

Горещи душове и вани са приятни през зимата, но когато миете лицето или ръцете си, използвайте хладка вода.

 

2. Хидратирайте кожата веднага след това

 

Веднага след като измиете лицето или ръцете си ги намажете обилно с крем, за да „запечатате“ влагата върху кожата си.

 

3. Избирайте своята козметика внимателно

 

Можете да опитате натурални растителни масла, включващи екстракт отлавандула, лайка или жожоба. Те имат успокояващ ефект върху сухата и раздразнена кожа.

 

4. Защита от слънцето

 

Носенето на ръкавици и шалове предпазва кожата от студения вятър, дъжд и сняг. Но не бива да забравяте и крем за защита от слънцето, който да нанасяте върху откритите участъци на тялото. Зимното слънце е не по-малко опасно за кожата от лятното.

 

5. Приемайте повече течности през зимата

 

През зимния сезон често забравяме да пием вода, а кожата се нуждае от хидратация отвътре-навън. Леко затоплена вода с лимон може да бъде много освежаваща напитка, която има и хидратиращо действие.

 

6. Ексфолирайте

Не забравяйте да почиствате кожата си през зимата от мъртвите клетки, като я ексфолирате внимателно. Първо ексфолирайте с подходящите козметични продукти лицето и ръцете и едва след това използвайте овлажняващите кремове.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития