Новини - България

568 души бягаха с розови полички в подкрепа на жените с рак на гърдата
Прочетена: 747 пъти

568 души бягаха в Южния парк в София днес (15.10.2016 г.) с розови поли в подкрепа на жените с рак на гърдата. Инициативата се проведе под надслов „Бягай с розова пола“.

 

Бягането с кауза се организира от Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и Сдружение 5kmrun и е част от активностите в рамките на информационната и профилактична кампания, инициирана от Първа САГБАЛ „Св. София“ по повод Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври.

 

Събитието приключи с пускането на 1200 розови балона с хелий в памет на жените, които всяка година губят живота си от това заболяване у нас и в знак на съпричастност с техните близки.

 

Кампанията за борба с рака на гърдата се провежда за четвърти път. През тази година тя се реализира от 9 лечебни заведения – Първа САГБАЛ „Св. София“, Военномедицинска академия, УМБАЛ „Александровска“, Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания (СБАЛОЗ) – София, УМБАЛ „Св. Анна“ – София, Първа МБАЛ – София, Четвърта МБАЛ – София, Пета МБАЛ – София и УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна. Инициативата се осъществява с подкрепата на „Астра Зенека“, „Новартис”, „Рош”, магазини „Мания” и Българския форум на бизнес лидерите, както и с медийната подкрепа на Българската национална телевизия.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития