Новини - България

48 000 ученици ще се запознаят с "правилата на играта" в секса
Прочетена: 548 пъти

Тийнейджъри между 14 и 17 години от 80 български училища в 7-те най-големи града на страната ще посетят специализирани лекции относно секса и връзките, обявиха организаторите на тазгодишата образователна кампания на Durex в партньорство с Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП).

 

Образователните класове ще се провеждат до 22 юни в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен. Професионални експерти ще запознаят учениците с физическите промени, съпътстващи пубертета, правата им по отношение на секса, митовете и истините, свързани със сексуалния акт, нежеланата бременност, методите за контрацепция, сексуално предаваните инфекции и ХИВ.

 

Инициативата е подкрепена от проекта "When it’s On, It’s On" на Durex, който бе обявен в началото на 2016 г. и разкри какви са обстоятелствата и погрешните схващания, вследствие на които много млади хора не практикуват безопасен секс. Задълбоченото изследване е комбинация от анкети и интервюта на млади хора, проведени в продължение на две години. Докладът показва шокиращата липса на знания за сексуално преносими инфекции, нежеланата бременност, както и за отношението на противоположния пол към секса.

 

Фактите са показателни: 40% от сексуално активните на възраст между 16 и 24 години признават, че са правили секс с повече от един партньор без презерватив, а 61% дават утвърдителен отговор, че обикновено не помислят за презерватива до момента, в който той не им потрябва.

 

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития