Новини - България

400 хил. лв. са инвестирани в ремонта на АГ отделението в МОБАЛ-Велико Търново
Прочетена: 739 пъти

Министерството на здравеопазването е инвестирало 400 хил. лв. в ремонт на АГ отделението в МОБАЛ-Велико Търново. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Петър Москов по време на откриването на обновената структура, която вече разполага с модерна неонатология, гинекология и родилно отделение.

 

В отделението не е правен ремонт от 1984 г. През него годишно преминават над 1200 пациентки, а след обновяването лекарите очакват броят им да нарасне почти двойно. С парите, осигурени от министерството, са ремонтирани и две операционни зали.

 

По време на посещението днес, директорът на МОБАЛ Велико Търново д-р  Стефан Филев подписа с Министерството на здравеопазването договор за субсидиране по методиката за спешна помощ, според която от 1 януари, със задна дата министерството осигурява минимално заплащане на лекар в приемно спешно отделение 1500 лв. и 900 лв. за медицинска сестра.

 

Относно задлъжнялостта на болниците, министър Москов отбеляза, че задълженията не нарастват, но проблемът с натрупаните дългове трябва да бъде решен и едва след това може да се мисли да се промени статутът на болниците и те да не бъдат търговски дружества.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития