Събития -

ноември 2017

ПВСЧПСН
  
   
3 ноември
Петък
32-ра Национална среща на Асоциацията на студентите по медицина в България
МУ - Пловдив
гр. Пловдив
18:30 - 00:00 ч.

От 3 до 5 ноември 2017 г. в Първа аудитория на Аудиторния комплекс на Медицински университет - Пловдив (бул. Васил Априлов №15A) официално ще бъде открита 32-та Национална среща на Асоциацията на студентите по медицина в България. Тя ще се проведе под мотото „Тази есен всички пътища водят към ... Пловдив“ и с „кодовото“ оперативно название „Среща-032“ - резултат от съвпадението на поредността на събитието с телефонния код на град Пловдив и логичното домакинство на локалната структура на асоциацията. Официалното откриване на срещата ще бъде на 3 ноември, петък, от 18:30 ч.

 

Регистрираните участници за „Среща - 032“ до момента са 378. Ще бъдат дискутирани важни проблеми за студентската общност, тематично ориентирани по шестте направления, в които се развива и работи АСМБ - Медицинско образование, Обществено здраве, Репродуктивно здраве и СПИН, Човешки права и мир, Научен и Професионален обмен.

 

 

Срещата се провежда две седмици преди Отчетно-изборното събрание на АСМБ - 18.11.2017 г., на което ще бъдат избрани нови председател, отговорници, координатори и състави в органите на управление на Асоциацията.

 

През последните години се забелязва тенденцията по време на тези срещи организирането на практически работилници. Тази година всички студенти ще имат възможността да посетят Медицински Симулационен Тренировъчен Център на МУ - Пловдив, в който обучението се провежда на високотехнологични манекени, както и на ендоскопски, артроскопски и лапароскопски симулатори, коментира председателят на АСМБ Иван Атанасов, студент МУ - Пловдив.