Новини - България

250 000 лв. преведе Здравната каса на болницата във Видин
Прочетена: 146 пъти

Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) във Видин е изплатила близо 900 хил. лв. на областната Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) "Св. Петка" за последната седмица, съобщават от РЗОК – Видин, цитирани от БТА. 250 817 лв. от тази сума е над договорените средства на МБАЛ "Св. Петка" за цялата дейност през 2017 година, уточняват още от регионалната здравна каса. Те са изплатени след решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.


Средствата са от предназначените за административни и капиталови разходи на НЗОК, което ще доведе до известни затруднения в работата на институцията, допълват от РЗОК. Очакванията са, че с изплащането на тези средствата ще се подобри качеството на лечебно-диагностичната дейност във видинската болница, посочват още от финансиращата институция.


Припомняме, че изплащането на тези средства стана възможно след решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК). Тогава надзорниците признаха, че лимитите на три големи държавни многопрофилни болници – във Видин, Враца и Ловеч са били неправилно определени. Пристъпи се към преразпределение на средства от перото за административни разходи на НЗОК и те бяха пренасочени към тези лечебници. – След като видинската болница получи парите си, се очаква в близките дни и останалите две големи областни многопрофилни болници – във Враца и Ловеч да получат финансова помощ от държавата.

 

Невена ПОПОВА

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития