Новини - България

15 деца, преборили рака, грабнаха 18 медала за България в Световните "Игри за победители"
Прочетена: 37835 пъти

Грандиозна победа отвоюва българският отбор в поредните Световни "Игри за победители", съобщава Сдружението "Деца с онкохематологични заболявания".

 

На 29 юни отборът от 15 деца, преборили рака, замина за Москва, за да премери спортни сили с малчугани от още 15 държави. Днес в 22:05 часа самолетът им каца на Терминал 2, а отборът ще се завърне като истински победител с огромно количество медали.

"Истински отбор! Нашите деца грабнаха 18 медала - 8 златни, 7 сребърни и 3 бронзови! Дариха ни с много емоции, развяха българското знаме и ни накараха да плачем от радост. Благодарим ви, деца!", похвали се на официалната си фейсбук страница сдружението "Деца с онкохематологични заболявания".

Българските деца са триумфирали в надпреварите по стрелба и плуване, като още втория ден са грабнали 4 медала.

"Нашият Дамян изплува сам разстоянието и цялата зала беше на крака и плака! Един истински урок по упоритост и сила на духа!", разказват за невероятното постижение от сдружението.

Отборът е взел три медала в леката атлетика, а в състезанието по тенис на маса България е останала на четвърто място, въпреки четирите категорични победи.
 
На тазгодишното състезание българският отбор поставя и свой собствен рекорд по спечелени медали, защото се връща с един повече. Миналата година децата се пребориха за 17 медала и класираха страната ни на второ място след Русия.
Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития