Събития -

август 2017

ПВСЧПСН
 
   
28 август
Понеделник
14-та годишна научна конференция на Европейската организация по нутригеномика
хотел "Палас"
КК „Слънчев ден"
00:00 - 00:00 ч.

В периода 28-31 август 2017 г. ще се проведе ежегодната научна конференция на Европейската организация по нутригеномика NuGO Week. Всяка година престижното събитие събира учени от различни краища на света. През 2017 г. за първи път конференцията ще се проведе в Източна Европа, на територията на Република България, а домакин на значимото събитие ще бъде Медицински университет - Варна.

 

14-тата конференция NuGo Week е форум за обмяна на опит и създаване на сътрудничества. Събитието ще се състои в хотел "Палас", КК „Слънчев ден".

 

Научната програма традиционно включва пленарни лекции от водещи специалисти и съобщения в иновативните научни направления нутригеномика, молекулярно хранене, персонализирана медицина и системна биология. Съпътстващи събития на конференцията ще бъдат курс за млади учени, докторанти и постдокторанти в областта на нутригеномиката, ежегодната Асамблея на NuGO, срещи на партньори на NuGO и екипи по проекти на ЕС.

 

Работната програма на събитието е организирана в 5 тематични сесии: „Прецизирана медицина", "Мастната тъкан и свързаните с нея тъкани", "Приложение на фенотипната пластичност в изследванията за храненето", „Хранене и превенция на рака", „Ново развитие в нутригенетиката". Специално внимание ще бъде отделено на младите учени, които в отделна сесия ще представят резултати от своите изследвания.