Галерия - Фото

Операции на живо пред студенти и млади лекари
Прочетена: 338 пъти
Снимки: ВМА

Студенти и млади лекари имаха възможност да наблюдават операции на живо от операционните на Военномедицинска академия (ВМА) в рамките на Международния конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари, организиран изцяло от студенти на Медицински университет – София.

 

Над 700 участници от повече от 60 страни взеха участие във форума, който се организира за 17-ти пореден път и е един от най-престижните в Европа.

 

Младите специалисти имаха възможност да наблюдават операции на живо от две от операционните на ВМА. На 11 май се проведе уъркшоп по артроскопска хирургията - студентите и младите лекари наблюдаваха метода и задаваха своите въпроси към оператора – доц. Владимир Русимов – ръководител на Клиника по ендоскопска травматология.

 

По същото време течеше и уъркшоп за ендоскопско лечение на уролитиаза. В рамките на форума участниците се запознаха със съвременни методи за лечение на уролитиаза - перкутанозна нефролитотрипсия и уретрореноскопия, както и да почерпят опит и да зададат своите въпроси към проф. Илия Салтиров, ръководител на Клиника „Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия”.

 

Това е поредният международен форум, в рамките на който специалисти от ВМА демонстрират на живо от операционните зали едни от най-съвременните методи за лечение на различни заболявания.

Коментари

юли 2019

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития