Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Звезди посветиха над 600 часа на абитуриенти, за да ги научат да не шофират пияни
Прочетена: 94 пъти
Снимки: Програмата „Шофиране=Отговорност“

Програмата „Шофиране=Отговорност“, част от платформата за социална отговорност на Перно Рикар България, се радва на впечатляващи резултати в своя трети сезон. От създаването си, образователният модул е проведен в над 600 часа в десетки населени места в цялата страна.

 

Месец преди началото на предстоящата учебна година отчетът за постигнатото през миналата надминава първоначалните цели, а ефектът е повече от осезаем, споделят организаторите. От Дирекция „Пътна Полиция“ към МВР, която е дългогодишен партньор на образователната програма „Шофиране=отговорност“, обявиха, че благодарение на общите усилия на държавата и бизнеса, няма нито един загинал абитуриент при пътно транспортно произшествие по време на празненствата тази година.

 

Кампанията стартира през 2015/2016 учебна година и с всяка изминала успехът й става все по-забележителен. За целите й специално бе създаден 17-минутен късометражен филм "Моментът никога не е само един" с участието на редица звездни актьори - Александър Сано, Силвия Петкова, Филипа Балдева и Силвестър Силвестров. Режисьор е легендарният Зоран Петровски, а сценарист - Георги Иванов. Основният фокус на програмата е насочен към учениците в 11 и 12 клас, на които предстои, или съвсем скоро са придобили документ за правоуправление на автомобил.

 

Част от приятелите и посланици на тази идея пътуват стотици километри, за да се срещнат наживо с учениците. През тази учебна година „Шофиране=отговорност“ може да се похвали и с още един участник на борда – актьорът и стендъп комик Ники Станоев. Рамо до рамо с колегите си Александър Сано, Силвия Петкова и Калин, Венсан и Жорони от група „Нема К‘во“, с много смях и по един нестандартен начин те се запознаха със стотици деца от Банкя, Русе, Сливница, Костенец, Карлово, Търговище, Габрово, Костинброд, София и др. През третата година на програмата са осъществени над 300 часа, а новоприсъединилите се към нея населени места са над 20.

 

Тази година социалният проект на Перно Рикар България получи официалната подкрепа на Министерството на образованието и науката. Заслуга за това има високата ефективност на разработения учебен модул, който предоставя изключително полезен ресурс на класните ръководители и ангажира вниманието на младежите по атрактивен начин и развенчава митовете за бързо изтрезняване сред начинаещите и бъдещи шофьори на възраст 16-25 г.

 

Партньори на програмата са Асоциация Родители, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, СПИРИТС България, Съюз на българските автомобилисти, МВР, дирекция „Пътна Полиция“.

 

Повече информация за програмата може да откриете на www.karaiotgovorno.com.

Коментари

януари 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития