Новини - България

Жена загуби гърдата си заради „лечение“ с хранителни добавки и глад
Прочетена: 2093 пъти
Снимка: УСБАЛО

Жена на 44 години загуби гърдата си след проведено неконвенционално „лечение“ с хранителни доабвки и глад преди да бъде хоспитализирана  в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО). Онкологичните специалисти призовават пациентите да бъдат отговорни към здравето си и да не се доверяват на съмнителни „терапии“.

 

Жената е приета през октомври в Отделението по мамология и реконструктивна хирургия на болницата. Тя е била с локално авансирал тумор на лявата гърда, който затруднява  нейното движение, с  изразен  анемичен синдром и силно нарушено общо състояние. Състоянието на болната е следствие от дълговременно  лечение с неконвенционални средства, осъществено от частно практикуващ у нас руски лекар. Лечението е включвало „биорезонансна терапия  с електрически ток”, хранителни добавки - минерал детоксилекс и гладуване. Болната не е приемала храна около месец по съвет на лечителя. През това време туморът е достигнал гигантски размери  и са се появили кръвоизливи по надлежащата кожа.

 

След проведени изследвания бе извършен хемотрансфузия с цел корекция на  кръвните показатели. След това пациентката беше оперирана в планов порядък. Лекарите извършиха радикална мастектомия, като при операцията отстраниха лявата гърда заедно с подлежащата мускулатура и  едролобулираната туморна формация с размери  24 / 38/ 40 сантиметра и тегло 3.1 килограма.

 

Хистологичното изследване показа, че жената е имала доброкачествен тумор (фиброаденом или филоиден цистосарком), който в резултат на погрешно третиране е  малигнизирал и е достигнал тези гигантски размери, каза проф. Елена Александрова, началник на Отделението по хирургия на млечната жлеза в  УСБАЛО.  

 

Тя призовава всички жени с  доброкачествени промени  в млечните жлези  да бъдат изключително отговорни към здравето си и да не се доверяват на нетрадиционни методи на лечение, които могат да костват живота им. 

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития