Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Зелените коридори за имунизация спират временно
Прочетена: 56 пъти

Злените коридори за имунизация срещу COVID-19 се преустановяват временно заради недостиг на ваксини. Това обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб (НОЩ).

 

По-рано през седмицата от здравно министерство обявиха, че броят на ваксинационните пунктове, в които могат да се извършват имунизиции срещу коронавирусната инфекция, са 352. Пълният списък на местата може да се види ТУК.

 

Сертификат за имунизация срещу COVID-19 могат да се получат след приложена втора доза от ваксината, уточняват от министерството. Всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да достъпи пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg/, от меню „АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО“, подменю „МОЕТО ПАЦИЕНТСКО ДОСИЕ“. След успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел „ИМУНИЗАЦИИ“. Гражданите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.

 

Сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати всякакви злоупотреби.

 

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света.

 

Коментари

юли 2021

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития