Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

октомври 2018

ПВСЧПСН
    
23 октомври
Вторник
„Здравето на природата е твоето здраве“ - събитие по повод Месеца за борба с рака на белия дроб
Борисова градина
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 23.10.2018 г., вторник, в 11:00 часа в Борисовата градина (от площадката със слончето до езерото с лилиите) биофармацевтичната компания АстраЗенека България ще постави началото на поредица от събития по повод Месеца за борба с рака на белия дроб – ноември. Инициативата, в която екипът на компанията ще засади 25 сребролистни липи, ще се проведе под надслов „Здравето на природата е твоето здраве“.

 

По време на събитието ще бъдат представени актуални данни за разпространението, диагностиката и лечението на рака на белия дроб за България и света. Във връзка с месеца за борба със заболяването ще бъде представена и предстоящата зелена инициатива на АстраЗенека в онкологичните центрове в страната.

 

В официалната част на „Здравето на природата е твоето здраве“ ще участват:

 

  • Д-р Борислав Димитров, онколог СБАЛОЗ София-град
  • Зоя Паунова, изпълнителен директор на АстраЗенека България

 

Кампанията на АстраЗенека за зелена България бе стартирана през месец септември в Бургас. Компанията планира да проведе поредица от залесявания с дръвчета в големите градове на страната, където увеличаването на зелените площи е от изключителна важност за опазването на околната среда и здравето на гражданите. Инициативата се провежда и като част от глобалната политика на АстраЗенека за устойчиво развитие, в която опазването на околната среда е един от трите основни приоритета, наред с осигуряване достъпа на пациентите до лечение и поддържане на етични бизнес практики и прозрачност в работата на компанията.