Новини - България

Заради скандала в КОЦ-Пловдив: Искат изключването на Москов от БЛС
Прочетена: 3028 пъти

Лекари от пловдивските структури на Българския лекарски съюз (БЛС) предлагат министъра в оставка д-р Петър  Москов да бъде изключен от редиците на съсловната организация, става ясно от тяхно становище, публикувано на сайта на съюза.

 

Поводът е заповедта, с която бяха отнети лекарските права на патолога в КОЦ-Пловдив д-р Петко Маслев, защото е поставил неточни диагнози на онкоболни пациентки, които след това са били ненужно оперирани. За конкретните случаи разказа в поредица от репортажи предаването "Господари на ефира".

 

Според председателя на дружеството на БЛС в Комплексния онкологичен център д-р Е. Динев правата на д-р Маслев са били отнети неправомерно на базата на погрешно анализирани данни. От Министерството на здравеопазването твърдят, че назначеният одит в лечебното заведение е установил несъответствия в 51% от диагнозите, поставени от набедения патолог. Д-р Динев обаче опонира, че изчисленията са направени въз основа на направени от д-р Маслев 48 ревизии на диагнози, а не на база на всичките над 21 000 назначени от него изследвания.

 

Освен това представителите на БЛС не са съгласни само по изнесените 8 случая на съмнителни операции, и то в телевизионното предаване "Господари на ефира", да се съди за качеството на медицинската помощ в целия КОЦ-Пловдив. 

"Само технически проблем е, знаейки настроенията на колегите, да се съберат стотици подписи на лекари, дори за изключването на ТОЗИ, който смятаме вече е доказал, че не е един от нас, от редовете на БЛС", пише в послеписа на своето становище до БЛС председателят на пловдивските лекари.

Цялото становище можете да откриете на официалния сайт на съсловната организация.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития