Новини - България

Започва поетапно облекчаване на противоепидемичните мерки
Прочетена: 665 пъти
Снимка: Redmedia.bg

От утре (24 февруари) започва поетапно облекчаване на противоепидемичните мерки в България, съобщават от здравно министерство като се позовават на заповед на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова. Считано от четвъртък по преценка на собствениците, управителите / организаторите на обекти и мероприятия може в обекта или на събитието да се допускат посетители без изискване да предоставят „зелен сертификат". Изискването за „зелен сертификат" остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение.

 

От утре се допуска посещението и на до 12 деца в група при провеждане на присъствени групови занятия за деца в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа на личностно развитие и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

 

В доклада на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев е предложен тристъпков подход за облекчаване на противоепидемичните мерки, според който от 20 март да отпадне изискването за „зелен сертификат" в цялата страна при благоприятна тенденция в развитието на епидемичната обстановка.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития