Събития -

юни 2023

ПВСЧПСН
   
  
14 юни
Сряда
XX Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми
гр. Варна
Фестивален и конгресен център - Варна
18:00 - 00:00 ч.

От 14 до 18 юни 2023 г. Варна ще е домакин на XX Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми. Юбилейното издание е под мотото „Чрез хуманизъм към мир и приятелство“ и е под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, съобщават от Български червен кръст (БЧК).

 

В програмата са включени 27 филма от 15 държави, а председателят на журито д-р Стефан Командарев, заедно с колегите си Йоана Буковска, Виктор Божинов, доцент Юрий Дачев, Биджей Брауни, проф. д-р Димитър Ставрев и д-р Людмил Станев ще трябват да определят най-добрите сред тях. Своите филми ще представят участници от Бразилия, Хърватия, Кипър, Румъния и др. 

 

В рамките на Фестивала БЧК организира кръгла маса на тема „Ролята на Българския Червен кръст в оказването на психосоциална подкрепа на уязвими групи и психичното здраве“.

 

Официалното откриване на XX Международен фестивал на червенокръстките и здравни филми ще бъде в сряда, 14 юни (сряда) от 18:00 часа във Фестивален и конгресен център - Варна, а преди това концерт ще изнесе Берковската духова музика.