Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Връщат публиката при състезанията на закрито
Прочетена: 137 пъти
Снимка: Pixabay.com

Провеждането на спортни състезания на закрито с публика вече са позволени. Това стана с издаване на заповед на министъра на здравеопазването във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до края на месец ноември. Събитията трябва да се провеждат при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, при заетост на местата не повече от 50 % от капацитета на съответното спортно съоръжение.

 

В същата заповед се възобновява заниманията в Центровете за подкрепа на личностното развитие. Те трябва да се провеждат в съответствие с изготвените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на центровете за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

 

С друга заповед се въвежда изискването за лица, пристигащи у нас от Украйна, да представят документ за отрицателен резултат от PCR тест.Непроменени остават общите противоепидемични мерки, информират от здравно министерство.

Коментари

януари 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития