Събития -

октомври 2022

ПВСЧПСН
     
      
19 октомври
Сряда
Връчване на наградите за принос в медицината „Лекар на годината – 2022 г.“
Национален исторически музей
гр. София
19:00 - 00:00 ч.

На 19.10.2022 г., сряда, от 19:00 часа в Национален исторически музей (София, ул. „Витошко лале“ 16) ще се проведе официалната церемония по връчване на наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината: „Лекар на годината – 2022 г.“. 

 

На Деня на българския лекар – 19 октомври, ще бъдат връчени отличията на заслужили лекари от страната в традиционните пет категории: 
1.    “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;
2.    “Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“;
3.    “Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България;
4.    “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“;
5.    “Лекар на годината 2022 г.”

 

Десетки номинации на заслужили лекари са изпратени до Български лекарски съюз по време на процедурата по номиниране, която приключи на 30 септември, а комисия, включваща представители на ръководството на БЛС, разгледа предложенията и избра победителите. С най-голяма тежест при класирането на победителите бяха номинациите подадените от Регионалните лекарски колегии. След тях като тежест се нареждат: дружествата по специалност, лечебните заведения, отделенията и т.н.

 

Президентът на България Румен Радев, проф. Диана Ковачева - обмудсман на България, д-р Асен Меджидиев - служебен министър на здравеопазването, са сред официалните гости на церемонията.