Галерия - Фото

Военномедицинска академия отбеляза 126 години от създаването си
Прочетена: 159 пъти
Снимки: ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) отбеляза днес 126 години от създаването си. Тържественото честване започна с полагане на венци пред паметника на загиналите медицински чинове пред сградата на болницата и продължи стс събрание на личния състав на лечебното заведение, с участието и на официалните гости.

 

ВМА е институция сама по себе си, но тя е нищо без своите прекрасни лекари, сестри и санитари. ВМА сама определя модата в медицинската наука в България и получаваме признание от абсолютно всички. Ние сме незаобиколим фалктор в това отношение, като се нареждаме сред високотехнологичните болници, каза при откриването на тържественото събрание временно изпълняващият длъжността директор на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

 

Той направи кратък отчет за финансовото състояние на лечебното заведение. В момента дълговете на болницата са намалели на 12 млн. лв. Очакванията са до края на годината и оставащите дългове да бъдат изплатени.

 

След финансовата стабилност, като приоритет си поставихме кадрите и съхраняване на най-добрите лекари, които формират името на ВМА. В тази връзка бяха направени редица поощрителни възможности за достойно заплащане на труда, подчерта проф. Мутафчийски.

 

А по отношение анализа на бъдещето на кадрите във ВМА, той припомни, че още по времето, когато болницата се оглавяваше от проф. Николай Петров, е взето решение за обучението на собствени кадети.

  

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи на началника на ВМА почетен плакет на парламента.

 

Десетки военнослужещи и цивилни служители на ВМА бяха наградени по случай празника на Академията за принос във военното и цивилно здравеопазване.

 

Годишнината на лечебното заведение уважиха столичният кмет Йорданка Фандъкова и представители на Президентството на Република България, Министерство на отбраната и Щаба на отбраната, Министерство на здравеопазването, Столична община, депутати, ректори на учебни заведения, представители на военни структури и други официални лица.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития