Новини - България

Водещи кардиолози организират безплатни прегледи в Бизнес Парк София на 17 май
Прочетена: 72 пъти
Снимки: Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център

В Световния ден за борба с хипертонията - 17 май, едно от водещите лечебни заведения в България, специализирано в лечнието на сърдечно-съдовите заболявания – Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център, ще проведе тематична инициатива. 

 

В рамките на 4 астрономически часа – от 11:00 до 15:00 ч. на едно от най-ключовите публични места в Бизнес Парк София – района около езерото, ще бъде измервано кръвното налягане на всеки желаещ минувач. На база на стойностите му, както и на снетата анамнеза, лекар ще преценява индивидуално дали има нужда от провеждането на обстоен преглед при специалист кардиолог. Водени от желанието повече хора да обръщат внимание на здравето си навреме, от университетската болница ще предоставят талони за отстъпка за преглед при кардиолог.

 

Истината е, че артериалната хипертония е заболяване не само на сърцето, а на целия организъм. Това е една от най-разпространените и същевременно най-коварните болести, поради множеството неблагоприятни последствия, до които води. При нея налягането, което кръвта упражнява върху артериите, е значително завишено и сърцето трябва да работи повече, за да изтласква кръвта. Дълго време може да липсват оплаквания, поради бавното покачване на артериалното налягане и адаптацията на организма към него. При някои хора първите симптоми се появяват късно, когато артериалното налягане е достигнало много високи стойности. Неслучайно хипертонията е позната още като “тихият убиец”. 

 

Затова, освен отстъпката за прелед при кардиолог, ще бъдат предвидени специални условия за провеждането на профилактични прегледи, които лечебното заведение умело организира в различни пакети. Те са с различни покрития, като задължително включват преглед при кардиолог, гастроентеролог, специалист повътрешни болести, уролог/АГ спецалист, лабораторни изследвания. Провеждат се в рамките само на един ден, в който с пациента се движи и специално обучен за целта представител на болницата. 

 

И тъй като никой не е застрахован от рязко повишаване на кръвното налягане, а и невинаги имаме на разположение светкавичен достъп до медицинска помощ, специалистите на Сърдечно-съдов център са изработили брошура, в която са събрали съвети за бързо овладяване на състоянието в домашна или офис среда. 

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития