Галерия - Фото

ВМА с още 5 операционни зали от световна класа
Прочетена: 208 пъти
Снимки: ВМА

В операционни зали от световна класа вече оперират и екипите на още четири клиники на Военномедицинска академия (ВМА), съобщават от болницата. Ремонтът продължи няколко месеца, а новите условия са в унисон с концепцията на ръководството за превръщането й във високотехнологична болница.

 

Пилотният проект стартира през 2019 г., когато бяха изцяло реновирани операционните зали на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология. През месец май 2020 г. завърши реновирането на четирите зали на Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и рехабилитация.

 

Сега, в ултрамодерни операционни зали ще работят и хирурзите от Клиника по обща и онкологична гинекология, Клиника по неврохирургия, Клиника „Първа коремна хирургия” и Клиника „Врора коремна хирургия”. Паралелно с това, тече ремонт и на последните зали, с което ще приключи и цялостото обновление на Операционния блок на ВМА.

 

Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана, които на практика нямат срок на годност. Изградени по този начин, те са изключително лесни не само за поддръжка, но и за ревизия - панелът се сваля за няколко минути и се поставя за същото време, т.е. операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова апаратура в рамките на няколко часа. Подменени изцяло са също климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития