Галерия - Фото

ВМА получи дарение от 6 реанимобила от най-висок клас
Прочетена: 159 пъти
Снимки: ВМА

Шест напълно оборудвани реанимобила „Мерцедес” получи като дарение Военномедицинска академия (ВМА) от бизнесмена Петър Манджуков, съобщават от лечебното заведение.

 

"Надявам се, че моят пример ще бъде последван и от други хора с възможности. В такива моменти българският бизнес трябва да застане зад държавата и с отговорност пред обществото да помагаме доколкото можем", коментира Петър Манджуков при символичното предаване на линейките на ръководството на ВМА.

 

Общата стойност на направеното дарение е 700 000 лева, а бизнесменът обмисля помощ и за екипите на първа линия срещу COVID-19.

 

"Г-н Манджуков бе сред първите хора, които при създалата се ситуация с новия коронавирус се обадиха с желание да помогнат. Дълго обмисляхме какъв да бъде характерът на това дарение. С него винаги сме изповядвали принципа, че това трябва да бъде дълготраен актив за ВМА и да укрепва занапред нейните способности като лечебно заведение. Това е причината да се спрем на тези 6 напълно оборудвани реанимобили от най-висок клас", заяви от своя страна и началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

 

Той изказа огромната благодарност на ръководството и служителите на Академията и подчерта, че направеното дарение е от изключително значени за самите пациенти: Много е важно в спешната помощ как ще се реагира в първите 10 минути, в първия един час. Новото оборудване дава възможности пациентите, които имат нужда от интензивно лечение още на място, а и след това при транспортирането, да бъдат обслужени по най-добрите съвременни принципи, подчерта още генерал-майор проф. Мутафчийски.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития