Новини - България

ВМА обявява прием за обучение на парамедици
Прочетена: 201 пъти
Снимка: ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) обявява прием на кандидати за обучение по професия „Парамедик”, специалност: „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения”, съобщават от лечебното заведение.

 

Десет души ще имат възможност да се обучават във втория випуск парамедици, които ще бъдат подготвени от екипите на ВМА. Обучението се провежда в дневна форма, като е разделено в два учебни срока за периода 03.04.-10.10.2023 г.  Таксата за обучение е 650 лева за учебен срок. 

 

Документи за кандидатстване могат да се подават от 01-23.03.2023 г., включително. 

 

Кандидатите трябва да имат навършени 16 години и завършено средно образование или придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити за завършване на средно образование. 

 

Необходими документи:

- Заявление за кандидатстване (предоставя се от ВМА);
- Ксерокопие на диплома за завършено средно образование или служебна бележка, издадена от съответното училище, удостоверяваща, че кандидатът е придобил право за явяване на държавни зрелостни изпити за завършване на средно образование;
- Ксерокопие на лична карта;
- Ксерокопие на свидетелство за управление на моторно превозно средство, категория „В”;
- Медицинско свидетелство, издадено от личния лекар със заключение, че обучението по професията „Парамедик” не е противопоказно за кандидата;
- Служебна бележка, издадена от психодиспансер по местоживеене на кандидата;
- Актуална цветна снимка (3 броя), паспортен формат: 3,5 см на 4,5 см;
- Договор за обучение (предоставя се от ВМА);
- Писмено съгласие за обработка на лични данни (предоставя се от ВМА).

 

Подробности за обучението по професия „Парамедик” можете да получите от специалистите от Центъра за професионално обучение на ВМА: 02/ 92 25 865, e-mail: sashogeorgiev@vma.bg – Сашо Георгиев; 02 92 25 106, e-mail: yakova@vma.bg – Мариета Якова.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития