Новини - България

Вече има трима излекувани от COVID-19 у нас - общо заразените са 142 души
Прочетена: 149 пъти

142 души са общият брой на българите с новия коронавирус COVID-19. Това обяви началникът на Военномедицинска академия (ВМА) и на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния сутрешен брифинг на щаба. С регистрирането на новите пациенти се разширява и обхватът на градовете - Шумен с един пациент, който е постъпил в инфекциозното отделение с грипоподобна симптоматика, с кашлица и задух. Неговият епидемичен път е Банско.

 

От всички заболели към момента 84 (59%) са мъже и 58 - жени (41%). Средната възраст е 42 години. Най-младият пациент е на 4 години, а най-възрастният на 81 г. Трима души са починалите. Засега, но при липса на достатъчно натрупани случаи, може да се каже, че смъртността от COVID-19 в България е 2,1%.

 

Вече има трима излекувани трима души от коронавирусната инфекция. За първия такъв случай стана ясно още вчера - пациент на ВМА. Другите двама души, излекувани от COVID-19 у нас, са пациентите от Плевен - те също са с две отрицателни проби. И тримата излекувани ще бъдат изписани днес от болница с 30-дневен болничен лист и ще трябва през цялото време да не излизат.

Коментари

ноември 2023

ПВСЧПСН
  
   

Събития