Галерия - Фото

„Ваксинко“ показа на децата опасността от мръсните ръце
Прочетена: 143 пъти
Снимки: НПО

Десетки деца от всички възрасти преминаха през шатрата на Националната пациентска организация (НПО) на изложението „Мисия Здраве“ вчера, в която гост бе екипът на Информационната кампания „Ваксинко“. Изненада за малките бе възможността да огледат ръцете си под специална UV лампа, чиято светлина прави видими микробите по ръцете.

„Желанието ни бе по този начин да покажем на децата колко опасни могат да бъдат немитите ръце, защото по тях има полепнали микроорганизми, които могат да причинят много болести“, споделиха организаторите.

В същото време техните родители можеха да проверят стойностите на кръвната си захар, както и да си направят тест за някои инфекции като хепатит С.

 

„Мисия Здраве“ тази година предложи прегледи на място, като най-голям бе интересът към кампанията за ранно откирване на очни заболявания – катаракта, глаукома и макулна дегенерация. Консултации на място проведоха и специалисти по ортопедия и травматология. Желаещите да проверят стойностите на артериалното си налягане го направиха на щанда на Националната кардиологична болница. Измерването там бе с ново поколение клинично тествани апарати, които дават възможност да се установи и най-честото и опасно нарушение на сърдечния ритъм – предсърдно мъждене.   

 

Невена ПОПОВА

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития