Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

В Токуда откриха нова ангиографска зала за електрофизиологични изследвания и процедури
Прочетена: 184 пъти
Снимка: Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

Нова ангиографска зала за електрофизиологични изследвания и процедури бе официално открита вчера в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

 

„Новата зала увеличава диагностичните и терапевтични възможности, и капацитета за лечение на пациенти с ритъмни и проводни нарушения. Инвестицията е за близо 2 милиона и половина лева, а с нея се надяваме да покрием нуждата от вискотехнологична терапия на тези заболявания, благодарение на високата квалификация на екипите на Клиниката по Кардиология, водена от д-р Валери Гелев и в частност електрофизиологичната лаборатория с началник д-р Васил Трайков“, каза д-р Венелина Милева, изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

 

„Тази зала ни позволява да бъдем една от най-високотехнологичните кардиологични клиники в страната. Искам да благодаря на целия екип на Клиниката по Кардиология – всички лекари,  медицински сестри и целия персонал, чрез които имаме възможността да предлагаме качествена медицинска услуга и да лекуваме пациентите по най-високи стандарти“, сподели д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология.

 

Д-р Васил Трайков, началник на електрофизиологичната лаборатория, посочи основните предимства и иновации на новата зала – вече две системи за триизмерно картографиране на сърцето и конзола за интракардиална (вътресърдечна) ехография позволяват повишаване на точността и успеваемостта на електрофизиологичните изследвания и терапия, и намаляване на възможните усложнения при процедурите.

 

От лечебното заведение добавят, че в някои случаи ритъмните и проводни нарушения на сърцето са животозастрашаващи и изискват бързо и ефективно лечение. В други случаи те не са пряко опасни за живота, но значително влошават качеството на живот на пациентите. Инвазивната електрофизиология предлага възможности за пълно дефинитивно излекуване на много от тези нарушения. Прилаганата катетърна аблация е над 80% ефективна при предсърдно мъждене и над 90% при състояния като предсърдно трептене, надкамерна тахикардия и др. Тя е изключително ефективна и при неприятни и много опасни състояния като камерни тахиаритмии, особено при структурни сърдечни заболявания.

 

В новата електрофизиологична зала се повишава и капацитетът за кардиостимулационни процедури и имплантиране на устройства, които предоврятяват внезапната сърдечна смърт -  кардиовертер-дефибрилатори при животозастрашаващи камерни аритмии, ресинхронизираща терапия при сърдечна недостатъчност и ляв бедрен блок и др.

Коментари

август 2021

ПВСЧПСН
      
     

Събития

Няма събития